АФІША

18.07.2008
КІНО

«The Rolling Stones. І буде світло» (США, Великобританія)

Режисер Мартін Скорсезе, у ролях Мік Джаггер, Кіт Річардс, Чарлі Уоттс, Ронні Вуд, Крістіна Агілєра, Біл Клінтон, Хілларі Клінтон, Бадді Гай, Мартін Скорсезе — всі в ролі самих себе.

Цей документальний фільм кінокласика Мартіна Скорсезе про музичних класиків зроблений на основі зйомки двох концертів групи у рамках туру 2006 року A Bigger Bang. Під час зйомок концерту, до речі, загинув від падіння з великої висоти легендарний продюсер і один із засновників Atlantic Records Ахмед Ертеган. У фільмі використані рідкісні архівні записи, закулісні зйомки, уривки з кліпів та інтерв’ю різних років. Режисер, сценарист (Вільям Монахен) і оператор (Роберт Річардсон) — усі «оскароносці), картина відкривала цього року 58–й Берлінський міжнародний кінофестиваль.

 

«Напруж звивини» (США)

Режисер Пітер Сігал, у ролях Стів Карел, Енн Хетуей, Дуейн Джонсон, Алан Аркін, Теренс Стемп, Біл Мюррей

Ця кримінальна комедія–бойовик — другий рімейк на повнометражну версію популярного в 60–х роках ХХ століття американського серіалу про агента–невдаху і його вродливу напарницю. Цього разу секретний агент Максвелл Смарт отримує завдання знешкодити злочинне угруповання під кодовою назвою «ХАОС», яке прагне отримати владу над світом.

 

ТЕАТР

«Кися»

Режисер — Лев Рахлін,

у головній ролі — Дмитро Нагієв.

 

Історія про кота секс–терориста Мартіна. «Стьобовий та прикольний спектакль, — так характеризує «Кисю» Дмитро Нагієв. — У ньому є навіть ненормативна лексика. Спочатку вона мене шокувала. Потім я зрозумів, що мат буває різним... Тут, у конкретній сцені, він органічний і при цьому не ріже слух».

18 липня, Міжнародний центр культури та мистецтв, 19.00

 

КЛАСИКА

«Перлини української музики»

Тріо бандуристів у складі Ірини Бурхан, Ольги Черній і Тетяни Маломуж, Олесь Журавчак (етнодухові), Людмила Гармаш (сопрано), Оксана Венгер (віолончель).

19 липня, Андріївська церква, 19.30

«Мелодії кохання»

Наталія Орлюк (сопрано), Сергій Андрощук (тенор), Людмила Сірко (фортепіано), Людмила Сивопляс (фортепіано).

20 липня, Андріївська церква, 19.30

 

КЛУБИ

Григорій Лепс

19 липня, м. Житомир, еліт–клуб «Алір», 20.00

Вхідні квитки 700 грн.

Група Сергія Бабкіна

18 липня, м.Одеса, клуб «Тропікано», 22.00

Квитки від 70 до 300 грн.

«Крихітка Цахес»

18 липня, м. Київ, Арт–клуб «44»,

(вул. Хрещатик, 44–А), 22.00

Вхід 60 грн.

 

Jazz In City

22 липня, м. Київ, клуб «Бочка хмільна» (вул. Б. Хмельницького, 3Б–1), 21.00

 

ФЕСТИВАЛІ

Рок–фестиваль «Тарас Бульба»

Два дні на фестивальній сцені «битимуться» за перемогу 18 молодих рок–команд, яких відбирали по всій Україні. Серед «молодих» київські гурти Dash, «Обійми дощу», гурт Каті Гапочки, SЮR, Ellis, «Інсайд», луцькі В.О.Д.А., Slap, рівненська «Якудза» та інші. Рок–експерименти під завісу розбавить Олег Скрипка з ВВ, зі старих рокерів також очікуються Сергій Чантурія, Степан Чумаг та гурт «Кінг Сайз», гурт «Анна», «Ніагара», «Кожному Своє», «Бастард», «Аут Край», «Спалені Вітрила», «Without Limits».

18–20 липня, місто Дубно Рівненської області

V поп–рок–фестиваль «Гніздо–2008»

Виступають «Друга Ріка», White Rose Movement(Великобритані), «Тартак», «Димна Суміш», QARPA, YouCrane, «Скрябін», Lama, Punk TV(Росія), «ТІК», «Мурени», Platina.

19–20 липня, м. Біла Церква, Сухий Яр (авторинок)

(Від ст. метро «Либідська» та від залізничного вокзалу курсуватимуть спеціальні маршрутки).

Гуцульський фестиваль
гумору та сатири
«Бербениці фіґлів»

У програмі — гуцульські жарти, коломийки, конкурси гумористів, інсценівки. Фіґлюватимуть над усім, а найбільше — над власним життям у горах з його принадами та проблемами.

19—20 липня, село Ясіня Закарпатської області

* Бербениця — діжка для зберігання молокопродуктів.

* Фіґлі — жарти.