Головне, щоб костюмчик сидів

15.07.2008

У день народження Михайла Вороніна дощ не припинявся ні на хвилину. Але безпросвітна злива урочистостям з нагоди 70–річчя Маестро, який увійшов до сотні найкращих дизайнерів світу, не завадила — вже за годину до визначеного часу друзі та шанувальники творчості Вороніна ховалися під парасольками біля стін Міжнародного центру культури і мистецтв «Жовтневий палац», притискаючи розкішні букети, й виглядали винуватця торжества. Ювіляр разом з дружиною під’їхав на білосніжному лімузині.

Прохід Вороніна по червоній доріжці супроводжувався барабанним дробом, оваціями — такий чоловік заслуговує саме на таку зустріч!

На Алеї Зірок перший Президент України Леонід Кравчук урочисто зачитав рішення Вищої академічної Ради загальнонаціональної акції «Зірка України» та особисто вручив ювіляру золоту відзнаку. Церемонія, як і належить за контекстом, вийшла урочистою, помпезною і аж надто пишною. Воронін, одягнений у блідо–рожевий, вишитий золотавими нитками піджак, розповів журналістам про перше вітання від дружини, свої прогнози щодо розвитку української моди та про те, що розпаковуватиме подарунки лише наступного дня.

На сцені Жовтневого ювіляра вітали народні артисти України Юрій Рибчинський, Володимир Засухін, заслужена артистка України Катя Бужинська, Тетяна Нєдєльська... Народна артистка Грузії Тамара Гвердцителі до дня народження Вороніна підготувалася особливо ретельно — на сцену Тамріко вийшла у розкішній зеленій сукні від Катерини Шаховської. Над вбранням, розшитим камінцями Сваровські, працювали протягом трьох місяців одинадцять майстринь. Серед тих, хто прийшов привітати ювіляра, було й чимало представників політичного та мистецького істеблішменту — Нестор Шуфрич, Ян Табачник, Світлана та Віталій Білоножки, Володимир Горянський, Оксана Білозір...

Найбільшим сюрпризом для іменинника став подарунок від доньки. Лариса Вороніна влаштувала дебютний показ весільних суконь, причому презентація вийшла доволі неординарною, театралізованою і трохи містичною.

Кульмінацією вечора став показ нової колекції самого Вороніна.

Ганна РИБАЛКА

 

ДОСЬЄ «УМ»

Михайло Львович Воронін — академік, автор жилетно–макетного методу пошиття чоловічого одягу без примірок, відомий дизайнер і виробник класичного одягу.

Народився 10 липня 1938 року в м. Києві. Кравецькою справою почав займатися у чотирнадцять років. Багаторазовий переможець престижних міжнародних конкурсів.

Його смокінг 500–го розміру заввишки з триповерховий будинок занесено до Книги рекордів Гіннесса як найбільший у світі.

Костюми у Вороніна замовляли Сильвестр Сталоне, Роман Віктюк, Володимир Гришко, Микола Басков, брати Клички та інші відомі політики, спортсмени, актори... Вироби торгової марки Михайла Вороніна продають у 16 країнах.