Молоде — не зелене

10.07.2008

Відразу двадцять подолян стали переможцями обласного конкурсу «Молода людина року—2008». Подібний захід відбувся вперше, однак до участі у фінальній частині пройшло більш як сто кандидатур, запропонованих як різними державними структурами, так і громадськими організаціями. Тож представницькому журі на чолі із заступником «губернатора» визначити найкращих було непросто.

Більшість переможців — люди, добре знані в регіоні. Однак є серед них кілька імен, які яскраво «засвітились» і в Україні, і за її межами. Наприклад, у номінації «Від­криття року в галузі культури і мистецтва» обійшов суперників студент Вінницького аграрного університету і вод­ночас співак Олександр Оноф­рійчук, який, незважаючи на далеку від музики спеціальність, встиг привезти перемоги з Міжнародного конкурсу «Путь к звездам» (Санкт–Петербург) та з Європейського молодіжного конкурсу джазової та поп–музики «Корона Тирновграда» (Болгарія). Його сусіди по списку — вінницький школяр Денис Шкатула — неодноразовий чемпіон України, чемпіон Європи 2008 року з шашок–64 (номінація «Відкриття року в галузі спорту») та Володимир Брискін — директор видавництва «Теза», яке є одним із вітчизняних лідерів у галузі видавництва книг для дітей середнього та старшого віку (номінація «Молодий підприємець року»).

За словами начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, яка опікувалася заходом, Олени Стоялової, конкурс викликав зацікавлення у районах, тому в наступному році очікується значно більша кількість кандидатур і жорсткіша конкуренція між фіналістами.