Молоде — не зелене

Молоде — не зелене

Відразу двадцять подолян стали переможцями обласного конкурсу «Молода людина року—2008». Подібний захід відбувся вперше, однак до участі у фінальній частині пройшло більш як сто кандидатур, запропонованих як різними державними структурами, так і громадськими організаціями. Тож представницькому журі на чолі із заступником «губернатора» визначити найкращих було непросто.

Гід для французів

Гід для французів

«Туристичний гід по Черкасах» французькою мовою написала учениця Першої міської гімназії Дарія Немцова. Школярка подала буклет на конкурс, оголошений посольством Франції в Україні, і перемогла. Її твір визнали кращим за обсягом поданої інформації, оригінальним оформленням та якісною французькою мовою. На 20 сторінках восьмикласниця розмістила історію міста, фото пам’ятників та визначних місць, вказавши необхідні туристам телефони.

Вулиця Федора Моргуна

Вулиця Федора Моргуна

Визначний учений–аграрій, економіст і господарник, письменник і публіцист, багаторічний керівник Полтавщини, перший голова Держкомприроди СРСР, Герой соціалістичної праці сьогодні знайде останній спочинок у полтавській землі, яка стала для нього рідною. Як уже повідомляла «УМ», Федір Моргун помер на 85–му році життя в понеділок — від наслідків травми, отриманої в автомобільній аварії.

Всі статті рубрики