НОВИНИ ПЛЮС

08.07.2008

Візит президента Угорщини

Учора в Україні перебував президент Угорщини Ласло Шойом. Віктор Ющенко провів із колегою переговори віч–на–віч та у складі делегацій. Ішлося про поглиблення двосторонньої співпраці, міжнародну тематику тощо. Особливу увагу було зосереджено на розбудові інфраструктури українсько–угорського кордону, зокрема, розширення мереж КПП та запровадження спільного прикордонного та митного контролю. Президенти обмінялися нагородами.

Справа Луценка

Апеляційний суд міста Києва залишив без змін постанову Подільського районного суду столиці від 3 червня ц.р., якою визнано незаконним порушення Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Справа була порушена після інциденту 18 січня з мером Києва Леонідом Черновецьким. 26 травня її перекваліфікували із «нанесення легких тілесних ушкоджень» на «посадовий злочин». 3 червня Подільський райсуд скасував прокурорську постанову, оскільки в матеріалах справи не вбачалося, що Луценко скоїв посадовий злочин, перебуваючи на засіданні РНБО.

Щербань і його реноме

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та постановив скасувати указ Президента Ющенка, яким було змінено формулювання указу, виданого при президентстві Леоніда Кучми, про звільнення Володимира Щербаня з посади голови Сумської ОДА (замість «відставка» було вказано «звільнення у зв’язку із закінченням повноважень Президента»). Адвокат екс–«губернатора» Микола Євдокименко відзначив, що «нині Щербань повністю поновлений у правах і має можливість вимагати встановлення справедливості».

Президент підтвердив Черновецького

Президент своїм указом підтвердив повноваження Леоніда Черновецького як голови Київської міськдержадміністрації у зв’язку з обранням міським головою.