«Смертельне» звинувачення

05.07.2008

Давня неприязнь політичних опонентів увінчалася новим скандалом. «Я не здивуюся, якщо в ході слідства з’ясується, що до вбивства Євгена Кушнарьова причетний заступник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко особисто або його підручні з кримінальним минулим», — заявив журналістам позавчора увечері голова Харківської обласної ради Василь Салигін. Він стверджує, що має власну версію трагічної загибелі свого однопартійця (нагадаємо, два роки тому нардеп від Партії регіонів Кушнарьов був поранений під час полювання й помер у лікарні) і готовий розповісти про все слідчим.

За словами Салигіна, привід підозрювати заступника «губернатора» у причетності до вбивства в нього є. Але повідомити подробиці обізнаний політик відмовився — «в інтересах слід­ства». Натякнув лише на те, що слідчим відомі не всі учасники трагічного полювання дворічної давності, і що технічна база засобів зв’язку дозволяє без особливих проблем з’ясувати такі подробиці навіть зараз. До того ж самого Стороженка до таємних мисливців, які були в ізюмському лісі разом із Євгеном Кушнарьовим, голова облради не зараховує. Але, мовляв, щоб бути причетним до вбивства, не обов’язково перебувати на місці злочину.

Як і передбачав пан Василь, правоохоронці відреагували на його заяву вже наступного ранку. Заступник прокурора області Олег Ампілогов (саме він веде цю гучну кримінальну справу) повідомив, що дізнався про прес–конференцію з інтернету. «Такі заяви, — сказав він у інтерв’ю телекомпанії «Об’єктив», — змушують прокуратуру опитати Салигіна в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство Кушнарьова».

Сергій Стороженко прокоментувати заяву голови облради поки що не встиг, оскільки на момент прес–конференції перебував у столичному відрядженні.