І «за» — зась, і «проти» — годі

05.07.2008

Заради забезпечення громадського порядку, аби запобігти можливим спробам інспірування конфліктних ситуацій та антигромадських проявів Одеський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Комінтернівської райдержадміністрації про заборону проведення публічних акцій «за» чи «проти» міжнародних військових навчань «Морський бриз–2008» на території Комінтернівського району. У рішенні, оприлюдненому позавчора головуючою на суді Світланою Король, ідеться про термін із 2 до 31 липня включно та територію Чорноморської селищної ради на відрізку автодороги Одеса–Миколаїв між Одесою й селом Сичавка.

Як наголосив в інтерв’ю «УМ» представник Комінтернівської райдержадміністрації Геннадій Середа, котрий брав участь у судовому засіданні разом із представниками двох протилежних сторін — товариства «Просвіта» й ПСПУ, позов до суду зумовили недавні спроби влаштувати сутички при проведенні публічних заходів неподалік Чорноморського (нагадаємо, тоді «вітренківці» напали на «просвітян», котрі пікетували територію під гаслом «НАТО — так»). А суд, за словами пана Середи, керувався законом «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях».

За словами голови обласної організації товариства «Просвіта» Олександра Степанченка, після того, як рішення суду буде доведено до учасників громадянської акції на підтримку вступу України до НАТО і проведення навчань «Сі бриз», законослухняні «просвітяни» його, безумовно, виконають — згорнуть наметове містечко поряд із Чорноморським. У свою чергу прес–служба Прогресивної соціалістичної партії назвала рішення Феміди «політичним замовленням», даючи зрозуміти, що «вітренківці» не збираються виконувати рішення Одеського окружного адмінсуду.