НАТО — так, Вітренко — відсіч

03.07.2008

Позавчора близько десятої години вечора сталася сутичка між учасниками акції «Україна за НАТО!», які розгорнули наметове містечко неподалік селища Чорноморське Комінтернівського району Одеської області ще 29 червня та активістами Прогресивної соціалістичної партії України, які прибули на місце пікету у вівторок.

За словами члена правління обласної організації товариства «Просвіта» Сергія Івашова, група «вітренківців», котрі теж вирішили розбити намети поряд із Чорноморським, несподівано напала на одеських «просвітян», намагаючись порвати розгорнуті транспаранти й державні прапори. Однак нападники отримали відсіч.

Власне, зупинив сутичку наряд міліції, який чергував поряд із наметами прихильників і противників вступу України до Північноатлантичного альянсу. Учасникам інциденту довелося пояснювати свої дії правоохоронцям у письмовій формі.

Нагадаємо, що минулої неділі, після проведення на Соборній площі Одеси громадянської акції «Україна за НАТО!», яку ініціювали місцева «Просвіта», партія «Реформи і порядок» та обласна координаційна рада «Україна за євроатлантичну інтеграцію», близько півсотні одеситів, переважно молодшого і середнього поколінь, розгорнули наметове містечко на підтримку НАТО біля селища Чорноморське. Саме тут невдовзі має відбутися одна з операцій міжнародних навчань «Морський бриз2008».