Ключові матчі — без ключових гравців

Ключові матчі — без ключових гравців

Зазвичай першу неділю двотижневого марафону на околиці Лондона використовують як ігровий день лише в разі несприятливих погодних умов упродовж першого тижня змагань. Завдяки прихильності небесної канцелярії цього року тенісисти отримали в неділю повноцінний вихідний. Таких значних втрат серед зірок топ–класу, та ще й на ранніх стадіях, на трав’яних кортах Уїмблдону не траплялося давно. Але побоювання організаторів змагань щодо відвідуваності виявилися марними, адже сенсації лише приваблюють глядачів, і трибуни заповнюються на 90 відсотків майже на кожному матчі.

Стартовий бар’єр

Стартовий бар’єр

Починаючи з сезону 2008/09, єврокубки відбуватимуться за видозміненим форматом, автором якого став президент УЄФА Мішель Платіні. Модифікація більше торкнеться Кубка УЄФА. А вчорашнє жеребкування у швейцарському Ньоні назвало наразі перші пари кваліфікації більш престижної Ліги чемпіонів.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Футбольна краса врятувала Європу

Футбольна краса врятувала Європу

Чверть століття тому видатний англійський форвард Гарі Лінекер промовив фразу, яка стала афоризмом: «У футбол грають 22 чоловіки, а перемагають завжди німці». Думку Лінекера перед нинішнім чемпіонатом Європи цілком поділяли букмекери, які відводили збірній Німеччини роль фаворита. Попри наявність на Євро–2008 яскравих команд Голландії, Іспанії й Португалії, організованих і моторних збірних Росії й Хорватії, позиції «бундестіму» лишалися непохитними. Колектив Йоахіма Льова, наче танк, доповз до вирішального матчу на стійкості свого характеру. І лише в фіналі мала з’ясуватися істина, що ж переможе — прагматизм і розсудливість німців чи емоційність і майстерність іспанців.
На відміну від попереднього чемпіонату світу, коли головний трофей дістався законодавцям захисного футболу — італійцям, цього разу тріумфувала команда, що надає перевагу атакувальній грі. Після недільного двобою німців та іспанців у Відні іспанська преса висловилася не надто скромно, зате, як завжди, захоплено й емоційно: «В особі нашої збірної переміг Його Високість Футбол». Закономірність виграшу піренейців визнали й переможені, їхні журналісти й уболівальники.

Всі статті рубрики