Кіно без черги

Кіно без черги

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

— Міністр культури і туризму Василь Вовкун озвучив інформацію, що Мінкульт співпрацюватиме з конкурсом «Коронація слова» і запустить десять фільмів за сценаріями, які перемагали чи брали участь у цьому конкурсі. Що це за проект?

— На «Коронації слова» є цікаві сценарії. Зараз переглядається бюджет Міністерства і Василь Володимирович запропонував ідею виділити з цього додаткового бюджету один мільйон гривень на десять короткометражних дебютних робіт — по 100 тисяч на десятихвилинку. Для десять хвилин це нормально. І долучити ще бізнес, спонсорські кошти, щоб зробити це повніше, насиченіше — про це є домовленість із Юрієм Логушем.

Як зняти дебют?

Як зняти дебют?

Де можна сьогодні подивитися українське кіно? У Будинку кіно, в кіноклубі, в... Міністерстві культури. Наприклад, стрічку «Закон», яка перемогла в номінації «Студентські і дебютні фільми» на 17–му Міжнародному фестивалі «Золотий витязь»(Росія), я побачила саме в Мінкульті — на початку червня міністр культури і туризму України Василь Вовкун зібрав прес–конференцію, щоб вручити статуетку «Золотого витязя» лауреату Віталію Потруху. Але де його побачать інші?

Всі статті рубрики