«Костенківці» скинулися на мотоцикл,

24.06.2008

Тривале протистояння фракції УНП, зорієнтованої на мера Івано–Франківська Віктора Анушкевичуса, та БЮТ, яка підтримує секретаря міськради Василя Бойчука, час від часу паралізує роботу депутатського корпусу обласного центру Прикарпаття. Проте в політичних міжусобицях двох найчисельніших фракцій інколи народжуються й корисні ініціативи. Наприкінці минулого тижня, під час чергової сесії міськради, місцеві депутати–«костенківці» з особистих заощаджень виділили 11,5 тисячі гривень для придбання «пілотного» мотоцикла для ЖЕО–2.

«Я сама депутат міськради і входжу до фракції УНП, — розповіла «УМ» начальник цього житлово–експлуатаційного об’єднання Олександра Петрик. — За рік роботи на посаді керівника ЖЕО побачила чимало прикладів нераціонального використання коштів, один із них — майже щоденна експлуатація колісного трактора з причепом для перевезення лише одного газового балона і бачка з карбідом для ремонтних зварювальних робіт у будинках, обладнаних старими трубами».

За словами пані Олександ­ри, возити трактором повітря в ситуації, коли літр солярки сягнув уже мало не сім гривень, — надто велика розкіш. Тому вона звернулася до однопартійців, аби допомогли придбати для ЖЕО–2, експериментально, дуже ощадливий щодо пального мотоцикл «Зубр» із невеликим причепом. Його закріплять за зварювальником із водійськими правами. Суму зекономлених коштів, каже ініціаторка, ми ще не підраховували, але ідея, поза сумнівом, варта уваги керівників комунальних служб.

Не дрімають і депутати–БЮТівці. Аби не відставати від затятих політичних опонентів, вони мають намір власним коштом придбати пару коней гуцульської породи (орієнтовна вартість — близько 10 тисяч гривень) для прогулянкових поїздок дітей у міському Парку імені Тараса Шевченка, яким керує їхній однопартієць Володимир Ротару.