НОВИНИ ПЛЮС

21.06.2008

ВР готує відсіч росіянам

Голова парламентського комітету з питань іноземних справ Олег Білорус і депутат Євген Добряк (обидва — БЮТ) пропонують Верховній Раді визнати спробою втручання у внутрішні справи України пропозиції Державної думи РФ владі Росії розглянути можливість розірвання договору про дружбу і співпрацю з Україною. Таким є зміст проекту заяви Верховної Ради, текст якої є доповненням до проекту постанови №2674, зареєстрованому в парламенті 19 червня, повідомляє агенція «Українські новини».

Ціна на газ–2009

НАК «Нафтогаз України» почне переговори про ціну на газ на 2009 рік після отримання відповідних директив від керівництва країни. Про це сказав голова правління «Нафтогазу» Олег Дубина вчора на «круглому столі» «Ситуація в нафтогазовому комплексі України та перспективи газових переговорів з Росією». За його словами, «ціна на газ — це політичні консультації, які здійснює керівництво країни», і ці консультації ще мають відбутися.

Польща проводитиме Євро–2012 лише з Україною

Міністр спорту і туризму Польщі Мирослав Джев’єцький заперечує припущення, ніби Польща сумнівається у спроможності проведення Україною чемпіонату Європи з футболу 2012 року та поза спиною Києва домовляється з іншими державами у справі проведення Євро–2012. Про це Джев’єцький заявив учора у Варшаві на спільному брифінгу з головою Національного агентства України у справах Євро–2012 Євгеном Червоненком.