Європа за нас рада

20.06.2008

Поки її фракція блокувала трибуну Верховної Ради, лідерка БЮТ Юлія Тимошенко перебувала з одноденним візитом у Брюсселі. У «столиці» провідних європейських інституцій Прем’єр–міністр України зустрічалася з Генеральним секретарем Ради Євросоюзу, Високим представником зі спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єром Соланою та віце–президентом Європейської комісії Гюнтером Ферхойгеном, а також брала участь у саміті Європейської народної партії. І, зокрема, пояснила Європі, що блокування трибуни — це «задля збереження демократичної коаліції».

Окрім того, глава українського уряду повідомила європейським достойникам добрі новини — зокрема про те, що її уряд спільно з Національним банком поборов інфляцію. І навіть більше — у червні очікується дефляція. На це верховний комісар ЄС Хав’єр Солана похвалив уряд за «позитивні результати росту» й закликав Україну і до політичної стабільності.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Партія регіонів вимагає від Генпрокуратури порушення кримінальної справи проти Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко та голови ГоловКРУ Миколи Сивульського за наклепницьку інформацію. До цього ПР спонукала зроблена напередодні заява БЮТ про те, що уряд Віктора Януковича завдав державі збитків у розмірі 10,2 млрд. гривень. «Поширення неправдивої інформації разом з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, караються обмеженням або позбавленням волі на термін від 2 до 5 років, — нагадала народний депутат від «Регіонів» Олена Лукаш.