«Свинство, яке не має меж»

19.06.2008

Учора робота парламенту знову звелася фактично лише до виголошення політичних заяв. Із цієї ж «опери» було й повідомлення депутатки від Партії регіонів Ганни Герман про те, що її фракція звернулися до Конституційного Суду із проханням роз’яснити положення щодо легітимності коаліції демократичних сил. «Сподіваюся, що Конституційний Суд уже незабаром прийме рішення щодо цього питання», — цитує «регіоналку» агенція «Інтерфакс–Україна». Якщо КС скаже: «Так, коаліції не існує», доведеться починати процес створення нової депутатської більшості.

Голова ВР Арсеній Яценюк підтримав ідею щодо залучення КС до вирішення суперечки про легітимність коаліції. Водночас він устряв у сварку з «регіоналами» з іншого приводу. Депутат від ПР Олександр Стоян учора вимагав від спікера «вибачитися перед фермерами». Ідеться про відгомін оказії, коли в сесійній залі під час голосування за закон щодо дохідної частини бюджету не спрацювала система «Рада», і Яценюк заявив: якщо техпрацівники, відповідальні за електронну машину, не можуть працювати ефективно, «то нехай працюють на фермі». Тепер Стоян, посилаючись на думку селян, вимагає від Яценюка публічних вибачень.

Арсеній Яценюк на це відреагував так: «На жаль, у мене часто–густо складається враження, що я на фермі і працюю. Бо свинство, яке є в цьому залі, інколи не має меж».