НОВИНИ ПЛЮС

14.06.2008

Зростання ВВП

У травні реальний валовий внутрішній продукт зріс на 7,2% у порівнянні з травнем 2007 року — до 81 млрд. 508 млн. гривень. Про це повідомляє Державний комітет статистики. За січень—травень ВВП виріс на 6,4% у порівнянні із січнем—травнем минулого року. Найбільший приріст валової доданої вартості в січні–травні спостерігався в торгівлі — на 15,8%, у переробній промисловості — на 9,5%, транспорті — на 7,9%.

КС відмовив Президенту

Конституційний Суд відмовив Президентові у відкритті конституційного провадження у справі про припинення дії кількох актів Кабінету Міністрів. Як повідомляє прес–служба уряду, свою відмову КС пояснив відсутністю в поданні Президента правового обґрунтування тверджень щодо неконституційності правових актів, які він оскаржує. Таким чином дія призупинених актів Кабміну відновлюється. Зокрема, поновлено дію окремих пунктів постанови уряду від 23 січня 2008 року «Про деякі питання Державної іпотечної установи» в частині віднесення Державної іпотечної установи до сфери управління Міністерства фінансів.

Поїздка Тимошенко

Кабінет Міністрів має намір виділити 275 млн. грн. на реконструкцію злітно–посадочної смуги державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». Про це йдеться в повідомленні прес–служби Запорізької облдержадміністрації з посиланням на слова заступника «губернатора» Геннадія Фукса. Кошти виділять у рамках загальнодержавної цільової програми підготовки до Євро–2012 (аеропорт включено до списку резервних для прийому літаків із туристами).

Позавчора Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заявила про необхідність термінового ремонту злітно–посадочної смуги аеропорту «Запоріжжя» — після того, як урядовий літак здійснив посадку на цьому летовищі, Прем’єрка відзначила, що в неї «ледве зуби не повилітали».

Балога у відпустці

У прес–службі Президента спростовують інформацію, ніби глава СП Віктор Балога пішов у відпустку з метою проведення агітації за партію «Єдиний центр». За повідомленням прес–служби, Балога щороку бере тижневу відпустку саме в цей період для відпочинку з сім’єю.

Напередодні газета «Дєло» повідомила, що перед з’їздом «ЄЦ», запланованим на 12 липня, «Балога вирішив особисто проінспектувати найбільш проблемні [для партії] регіони — південні і східні», і в агітаційно–організаційних поїздках по областях керівника секретаріату начебто супроводжують члени президії новоствореної партії, депутати Ігор Кріль, Михайло Полянчич та Олеся Оробець.