Відлуння «Бітлз» в Україні

14.06.2008

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві видовище, на яке очікують кількасот тисяч глядачів — до нас приїхав сам сер Пол Маккартні — 1/4 легендарних «Бітлз». Він обіцяє старі, для всіх улюблені пісні та сучасне надзвичайне шоу: «Я просто хочу, щоб слухачі добре провели час. Саме для цього я буду в Києві, — сказав сер Пол в інтерв’ю каналу ICTV. — Звісно, завжди виникає спокуса спробувати зробити щось дуже інакше. Але ж неможливо не виконати найкращі пісні. У Києві я хочу побачити, як усі люди на площі співають. Я хочу бути причетним. Отже, кілька сюрпризів буде, але в основному, буде те, чого чекають глядачі». За 150 хвилин, Маккартні заспіває більше 30 супер–хітів The Beatles, Wings та власного виробництва.

Аби спілкуватися зі своєю українською паствою меломанів, сер Пол бере уроки української мови, а перед самим концертом пройде годинний експрес–курс просто за лаштунками. Один із членів команди Маккартні розповідає: «Полу подобається розмовляти з аудиторією: він представляє пісні і теревенить її мовою. Це робить вечір більш дружнім, більш особистим для кожного глядача. Пол — музикант, у нього хороший слух, і це допомагає йому вивчати мови на фонетичному рівні досить швидко». А ще — вдень перед концертом музикант планує здійснити велопрогулянку історичною частиною Києва. Для цього він попросив в організаторів надати йому велосипед, на який сер Пол час від часу пересідатиме зі свого розкішного «Ягуара».

Сцену на Майдані почали монтувати ще 4 червня. «Концерт Пола Маккартні в Києві — це унікальна подія, для якої готується неповторне шоу, — каже Станіслав Кушпетовський, директор компанії Zinteco та один з організаторів дійства. — Для нього не тільки написаний окремий сценарій, а й монтується унікальна сцена, звукове обладнання, що враховує особливості ландшафту майдану Незалежності, встановлюються екрани, на яких транслюватиметься відео, спеціально підготоване для київського Independence concert». Трансляцію концерту можна буде дивитися на екранах, встановлених на площах Львова, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Одеси та Чернівців.

Для «маленьких українців» концерт буде безкоштовним, а VIPи, шоб потрапити на сидячі місця, мають добровільно внести мінімум $5000 — на боротьбу з раком. Зібрані кошти підуть на закупівлю обладнання для дитячого відділення Національного інституту раку. Для Маккартні ця тема дуже болюча — його мама і дружина Лінда померли від раку.