Зігріті любов’ю

04.06.2008
Зігріті любов’ю

Трирічна Віталіна отримала ключі від дому з рук своєї тезки. (Фото автора.)

У суботу в селі Білозір’я Черкаського району побувала голова Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов’ю дитину» Віталіна Ющенко. Донька Президента завітала на вулицю Ватутіна, 27, де урочисто вручила ключі від хати багатодітній родині Володимира та Лариси Сможних. Відтепер сім’я мешкатиме не у старенькому тісному помешканні, а в просторому п’ятикімнатному будинку.

«Мене вразило те, як обласна влада турбується про багатодітні родини. Тільки за останні декілька місяців за її сприяння придбано п’ять просторих будинків для багатодітних сімей в Умані, Драбівському, Канівському, Шполянському та Черкаському районах», — зазначила Віталіна.

Новобудову для Сможних придбав за 80 тисяч доларів ЗАТ «Донецьк–сталь» — Металургійний завод». Глава родини, Володимир Васильович, працював там. Ще на 30 тисяч гривень завод купив меблі в будинок — чотири дивани–ліжка, шафи, м’який куточок та комп’ютерні столи.

Так своєю любов’ю донецькі благодійники зігріли черкаських дітей. В родині Сможних їх підростає десятеро. Найстаршому Івану вже 18 років. На шість років молодший від нього Давид, на вісім — Марко, на десять — Віра. Ще в цій сім’ї є семирічна Лія, шестирічна Настя і дві пари близнят — чотирирічні Мойсей та Єлисей і трирічні Вікторія і Віталіна.

«Губернатор» Черкащини Олександр Черевко, який теж приїхав до сім’ї Сможних, подарував їм холодильник, пральну машину та мікрохвильову піч. А голова Черкаської райдержадміністрації Іван Полудень вручив диван та телевізор.