Судний день

03.06.2008

Сьогоднішнє засідання парламенту, не виключено, почнеться із приведення до присяги нових народних депутатів і суддів Конституційного Суду. Таку пропозицію вчора на погоджувальній раді озвучив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. «Ми обов’язково почнемо з присяги нових депутатів задля того, щоб парламент працював у конституційному складі», — пояснив, за повідомленням «Української правди», Яценюк.

Що ж до суддів КС, то для того, щоб привести їх до присяги, не потрібно вносити зміни до порядку денного. Арсеній Яценюк висловив сподівання, що розгляд цього питання відбудеться «набагато успішніше, ніж минулого разу». Нагадаємо, минулого разу присягу суддів КС зірвала фракція БЮТ, яка взялася блокувати трибуну з вимогою розглянути пакет антиінфляційних проектів. За даними «УМ», сьогодні певні сили знову можуть заблокувати трибуну. Цього разу подейкують про Партію регіонів...

Арсеній Яценюк повідомив, що цього тижня ВР також розгляне законопроект про внесення змін до низки законів, які стосуються дохідної частини бюджету і були заветовані Президентом минулого тижня. Спікер каже: якщо в законі будуть враховані всі пропозиції глави держави, Віктор Ющенко готовий його підписати просто в залі парламенту.

Учора на зустрічі Президента України з Прем’єр–міністром і Головою Верховної Ради теж ішлося про негайне приведення до присяги суддів Конституційного Суду.