А у Львові — Помпей!

24.05.2008
А у Львові — Помпей!

Виставка «ЮНЕСКО–Італія», на якій представлені понад сто світлин із зображенням культурних та природних італійських пам’яток, занесених до списку всесвітньої спадщини, відкрилася у Музеї етнографії.

Авторами дивовижних робіт є такі відомі італійські фотохудожники, як Оліво Барбієрі, Джузеппе Леоне, Даріо Колетті, Лучано Романо та інші. Загалом же колекцію фотокарток, на яких зображено 41 пам’ятку — внесок Італії до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — на замовлення тамтешнього уряду готували 14 професійних фоторепортерів та фотохудожників Італії.

Під італійську музику у виконанні квартету Львівської опери виставка відкрилася позавчора. На світлинах мешканці та гості мегаполіса можуть подивуватися археологічним заповідникам у Помпеях, дивовижній красі історичного Неаполя, Флоренції, Порто–Венере та величного Риму. У Львові їх можна буде побачити до 11 червня. Опісля експозиція помандрує до Маріуполя, Одеси, а потім — містами Європи.

До речі, фотографії українських митців уже невдовзі теж можуть поїхати до Італії. «Якщо Україна подасть цікаві проекти, то ми всіляко підтримуватимемо будь–які заходи, спрямовані на популяризацію української культури в нашій країні», — запевнив директор Італійського інституту культури в Україні Нікола Франко Баллоні.