Голий крос

17.05.2008

 

О 22.30 у ніч із четверга на п’ятницю біля львівської Ратуші зібралася величезна кількість людей. Гості та мешканці міста завмерли в очікуванні. За кілька хвилин перед приголомшеними глядачами постали оголені постаті сімох юнаків і однієї юнки. З одягу на молодих людях були лише... протигази і транспаранти. Допоки глядачі приходили до тями, восьмеро голих сміливців стали на старт і на швидкості, якій могли б позаздрити і професійні бігуни, «рвонули» центральною вулицею.

«Цією акцією ми протестуємо проти насильства, СНІДу та наркоманії. Усі шаблонні акції, які були дотепер, не привертали уваги, а ми намагались донести месидж про цю проблему до громадськості», — пояснив прессекретар акції неформального об’єднання «Шаро» Андрій. «Пробіг запам’ятається людям, бо це щось неймовірне. Я у теплому светрі замерзав, а вони в чому мама народила на бруківці стояли. Сміливі хлопці й відважна симпатична дівчина. Шкода, що розгледіти її не встиг — дуже швидко бігла», — посміхається 22річний львів’янин Сашко. Молодий чоловік каже, що після такого забігу навіть ті, хто не звертав уваги на такі суспільні проблеми, як СНІД та наркоманія, не залишаться байдужими.

Утім під час «голого пробігу» не обійшлося й без казусів. Правоохоронці, які трохи запізнилися на неординарне дійство, таки затримали двох його учасників. Щоправда, обмежилися зодягнутими — голих наздогнати не змогли. Після з’ясування ситуації затриманих відпустили.