Обірваний «Прорив»

07.05.2008

У виборчому бюлетені на виборах до Київради буде лише один блок Тимошенко — тієї, що справжня. Про це повідомив член БЮТ Володимир Пилипенко, посилаючись на рішення Окружного адміністративного суду Києва, ухвалене вчора. «Зокрема, у рішенні суду зазначено, що внесення до виборчого бюлетеня другого блоку Тимошенко — «двійника» БЮТ — здійснено територіальною виборчою комісією Києва з порушенням норм чинного законодавства України, — сказав Пилипенко. — Більше того, суд встановив, що такі дії ТВК могли призвести до фальсифікації під час голосування і є незаконними». За словами БЮТівського юриста, «суд фактично попередив можливу спробу фальсифікації на виборах, до якої був причетний тервиборчком».

Відповідно до вівторкового рішення, Окружний адмінсуд зобов’язав ТВК внести зміни до тексту виборчого бюлетеня та виключити з нього «клона» БЮТ — політичну силу під назвою «Блок Тимошенко — Київський прорив».

«БЮТ у виборчому бюлетені має №25. Іншого блоку Тимошенко в бюлетені немає», — констатував пан Пилипенко. Загалом, вважає він, зараз «здійснюється системний комплекс заходів, спрямованих проти Блоку Юлії Тимошенко. Я не виключаю, що наші політичні опоненти для збереження влади в Києві підуть навіть на підтасовку результатів голосування, яке відбудеться 25 травня».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Результати ще одного загальнокиївського соціологічного опитування вчора оприлюднив директор фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс» Олександр Вишняк. За його даними, якби вибори міського голови відбулися в перші дні травня, чинний мер Леонід Черновецький набрав би 47,2% голосів, Віталій Кличко — 20,5%, Олександр Турчинов — 7,9%, Микола Катеринчук — 5,7%. Олександр Омельченко — 4,9%.