А надворі — дощ...

А надворі — дощ...

Ураган «Наргіс», що лютує у М’янмі (Бірмі) від минулої суботи, вже забрав життя принаймні 350 осіб, а сотні тисяч людей залишилися без домівок. А проте, за припущеннями, жертв стихії насправді значно більше, але їх не можуть порахувати, бо рятувальники ще не дісталися до віддалених районів країни.

МТС без яєць

МТС без яєць

Двоє білоруських художників майже рік домагалися визнати їхнє авторство зображення яйця у квадраті — саме того, яке стало логотипом відомого мобільного оператора МТС. У 1992 році Алесь Рязанов та Віктор Марковець створили проект «Яйкаквадрати». Ця їхня робота експонувалася на одній з великих художніх виставок у Мінську, а в 2006 році вона з’явилася в логотипі російської компанії МТС. Відтак шукати справедливість художники вирушили до Верховного суду Білорусі. Жодних фінансових відшкодувань Рязанов і Марковець не вимагали, а лишень просили визнати їхнє авторство емтеесівських «яйцеквадратів». Проте Верховний суд виніс вердикт не на користь білорусів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Або повні баки автівок, або ситі люди?

Або повні баки автівок, або ситі люди?

Період «харчового добробуту» та стабільних світових цін на харчі, який тривав 30 років і серед західних економістів називався Голділокс, безповоротно минув. У світі почалася криза продовольства. За оцінками фахівців, вона може суттєво дестабілізувати внутрішню ситуацію у щонайменше 33 малорозвинених країнах. Ця криза з невпинним зростанням цін може тривати до 2010 року.

Подвійне вбивство Будди

Подвійне вбивство Будди

Новозеландські військові з міжнародного контингенту під командуванням НАТО в Афганістані минулої суботи знищили залишки велетенських статуй Будди, повідомила агенція «Франс пресс» з посиланням на Наджибуллу Харара, главу департаменту інформації і культури провінції Баміян. Нагадаємо, що руйнацію цих унікальних пам’яток світової культурної спадщини почали 2001 року таліби, які на той час перебували при владі. Таліби тоді підірвали дві статуї Будди, пояснивши вандалізм законами шаріату, згідно з якими забороняється зображувати людей у вигляді картин чи статуй.

Всі статті рубрики