ВИБОРИ–2008

06.05.2008

Влада говорить про можливий зрив виборів опозицією?

Структура представництва політичних сил у керівництві та списках дільничних виборчих комісій створює передумови для фальсифікації або зриву виборів 25 травня у Києві. Про це вчора на прес–конференції заявила співголова фракції Блоку Черновецького у Київраді Алла Шлапак. За її словами, вже сформовані всі дільничні територіальні комісії, обрані голови, секретарі та їх заступники. «Найбільше голів дільничних комісій — понад 300 — обрані за квотами БЮТ та кандидата в мери Олександра Турчинова. Це без врахування БЮТівських «технічних» кандидатів, які теж отримали квоти, — заявила Шлапак. — Друге місце за кількістю керівних посад в дільничних комісіях — у блоків «НУНС» та Олександра Омельченка — більше 250 голів комісій. У Блока Кличка разом із «технічними» кандидатами — більше 70 керівників. У Блоку Черновецького – 113 голів комісій».

Шлапак наголосила, що на сьогодні в деяких районах міста робота комісій ігнорується опонентами Блоку Леоніда Черновецького, «Комісії не збираються на засідання», тому існує загроза зриву виборів 25 травня.

ТВК пояснила реєстрацію «клона» Омельченка

Київський апеляційний суд залишив у силі реєстрацію Блоку Омельченка Олександра Олександровича, що є однофамільцем екс–мера Києва. Про це агенції «Інтерфакс–Україна» вчора повідомили в Київській міській територіальній виборчій комісії.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши скаргу Блоку «справжнього» Омельченка, скасував рішення тервиборчкому про реєстрацію політичної сили його однофамільця, але ТВК подала апеляцію на таке рішення в Апеляційний суд столиці. Той залишив у силі рішення тервиборчкому про реєстрацію «клона».

Тепер у Блоку Омельченка з’явилися додаткові підстави говорити про заангажованість столичного тервиборчкому та її керованість прихильниками Черновецького. Нагадаємо, що Омельченко–другий ще два роки тому мав прізвище Прус і працював водієм в одного з депутатів Блоку Черновецького — Андрія Зайця.