Мироточива Мирна

15.04.2008
Мироточива Мирна

Мирна Назур приїхала до Львова на запрошення Українського католицького університету. 45–річна Мирна — сирійка, яка мешкає в передмісті Дамаску в районі Суфаньє. Феномен цієї жінки вже більше двадцяти років вивчають науковці Франції, Англії та США. Але «світила» медицини й досі не можуть пояснити, чому на тілі Мирни з’являються рани, ідентичні ранам розіп’ятого Ісуса — на голові, де був терновий вінок, і руках та ногах — куди забивали цвяхи. А ще тіло сирійки виділяє миро. Вчені підрахували, що з іконки у її домі витекло 65 кілограмів пахучої олії.

У приміщені університету, де відбулася зустріч львів’ян із пані Назур, ніде голці було впасти: студенти, науковці, робітники, жінки з дітьми — всім кортіло побачити жінку, якій з’являється Богородиця, а на голові проявляються стигмати. «Олія, з’яви, рани, послання — прийде час, і ці знаки зникнуть, але це не означатиме, що припиниться Божа воля. Ісус хотів сказати: я є серед вас. Він просить вас любити так, як любить він. Господь дивиться не стільки на наші слабкості чи гріхи, як на нашу любов», — посміхається українцям Мирна.

Разом із жінкою–містиком, яка, до речі, визнана церквою, до України прибув й отець Еліас Захляуі. «26 років тому Мирна була звичайною жінкою. У 18 років вона вийшла заміж за православного сирійця Ніколя. Особливою побожністю дружина не вирізнялася. Знала лише дві молитви: «Отче наш» та «Богородице Діво», — розповідає отець Еліас. Духовник каже, що все почалося після придбання Ніколя у туристичній мандрівці в Софії, під порогом храму Олександра Невського, десятка маленьких іконок — паперових копій Казанської Божої Матері. По приїзді додому він пороздавав їх родині, а три залишив собі. Через якийсь час одна з них почала мироточити. І майже одночасно з виділенням пахучої олії з образка у дружини Ніколя Мирни відкрилися та замироточили рани на тілі…

Так, починаючи з 1982 року і дотепер, у неї періодично відкриваються рани, а тіло під час молитви виділяє миро. Кілька разів їй з’являлася Богородиця. А у травні 2004 року пахуча олія потекла і з очей. Цікаво, що стигмати виступали у четвер, коли православні й католики разом відзначають Воскресіння Христове.

Уже понад 20 років до будинку Мирни Назур йдуть прочани з усього світу. На воротах вивіска: «Ми не приймаємо ніяких дарів». В Україні жінка–містик пробуде тиждень.