Гуманізм у пір’ї

09.04.2008

Ах, Америка — здоровенна перлина демократії між двома океанами! Кожен, хто потребує захисту від насильства, може розраховувати там на реальну допомогу. Навіть якщо жертвою стала істота, яка відмовляється ходити одягненою, не користується ножем і виделкою та не розуміє жодного слова англійською. Важко в це повірити, але ручна качка на ймення Серклс спромоглася отримати судову постанову про захист її від насильства.

Як повідомляє сайт «Кореспондент», скривджений качур став першою твариною у штаті Нью–Йорк, на яку поширилася дія постанови, що здебільшого покликана попереджати насильство в родині. У 2006 році губернатор штату Нью–Йорк прийняв поправку, згідно з якою закон захищає й домашніх тварин. А вже через два роки по тому влада Міста Великого Яблука була змушена вдатися до юридичного захисту дзьобатого потерпілого — після того, як сусід власників птаха вирішив погратися у мисливця з мирною «дичиною».

Чоловік помітив качура, який гуляв по сусідському газону, і вистрілив у пернатого гумовою кулею, серйозно травмувавши жертву. Власники качура почали шукати управу на жорстокого «мисливця», і зрештою одержали офіційну постанову про захист Серклса.