НОВИНИ ПЛЮС

05.04.2008

Станік звільнять ще раз

Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак повинен видати розпорядження про звільнення судді КС Сюзанни Станік після того, як до суду надійде відповідний указ Президента. «На виконання указу Президента повинне бути розпорядження глави Конституційного Суду», — сказала агенції УНІАН прес–секретар КС Юлія Вагапова. Водночас речниця не підтвередила інформацію, ніби в четвер Станік просто з приміщення суду забрала «швидка». За словами Вагапової, Станік справді стало зле після того, як вона дізналася про своєї звільнення, і її відвідав лікар.

Парламент чекає «тендерного» проекту

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк скаржиться, що уряд досі не вніс до парламенту законопроект про державні закупівлі. «Кабмін повинен внести був у двотижневий термін нову редакцію закону. А наскільки мені відомо, вона не внесена. А два тижні вже сплило», — поскаржився Голова ВР. Спікер зазначив, що, якби він не вніс відповідну пропозицію, старий закон взагалі ніколи не був би скасований з огляду на «забізнесованість окремих політичних сил».

Декларація Балоги

Минулого року глава секретаріату Президента Віктор Балога заробив лише 229 704 грн. Згідно з податковою декларацією, всі ці гроші — зарплата. Значно успішніше закінчила рік дружина Балоги Оксана, на яку було переписано бізнес чоловіка. Її сукупний дохід склав 841 011 гривень. У самого Віктора Балоги немає ні землі, ні квартири, ні будинку. Натомість дружина є власницею земельної ділянки площею 24 сотки, житлового будинку площею 314 кв. м і трьох квартир. Одна з них площею 101 кв. м, друга — 57, третя — 123 кв. м, повідомляє «Українська правда».