НОВИНИ ПЛЮС

04.04.2008

Суд із Тимошенко

Господарський суд Києва постановив заборонити недобросовісну рекламу на бігбордах, яка містить перекручені та недостовірні дані щодо діяльності уряду. Суд відзначив, що на окремих носіях зовнішньої реклами розміщується неточна і недостовірна інформація, що дискредитує діяльність уряду, наносить шкоду дер­жаві та суспільству, повідомив представник Кабінету Міністрів у суді Володимир Пилипенко. Відомості, що містяться в такій рекламі, зокрема щодо причетності уряду до підвищення цін, здійснення призову абощо, визнанні судом такими, що не відповідають дійсності.

Балога матиме вулицю

На батьківщині глави секретаріату Президента Віктора Балоги, у селі Завидове Мукачівського району Закарпатської області з’явиться вулиця Балогівська. Про це кореспонденту УНІАН повідомив сільський голова Завидового Дмитро Феньов. За його словами, таким чином буде відновлено ще одну історичну назву вулиці. «Восторжествує справедливість, адже раніше ця вулиця називалася «Балогівський бік», бо на ній жило багато людей на прізвище Балога. Потім у радянські часи її перейменували на Горького», — сказав Феньов. Він додав, що назву вулиці змінюють у зв’язку з розпорядженням голови Закарпатської ОДА Олега Гаваші про відновлення історичних назв вулиць та вшанування жертв Голодомору.

Податкові декларації

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в 2007 році заробив 1 396 гривень, а члени його родини — 484 261 гривню. Маленький заробіток пов’язаний із тим, що Луценко майже цілий рік був безробітним. Основний заробіток членів родини міністра — підприємницька діяльність, за рахунок чого удалося одержати доход у розмірі 415 470 гривень. Також членам родини Луценка за страховим відшкодуванням виплатили 8 865,6 грн. У власності міністра — частина квартири площею 27,5 квадратних метра, у членів родини — частина площею 55 «квадратів». У міністра немає авто. зате в членів родини — чотири: 3,5–літровий «Інфініті», 2,5–літровий «Фольксваген», 2–літрова «Хюндай» та 1,6–літрова «Шкода Октавія». У банках Луценко зберігає... 1 гривню. Родина тримає на рахунках 409 тисячі 643 гривні.

* * *

Народний депутат Рінат Ахметов за минулий рік заробив 101 млн. 70 тис. 46 грн. Як розповіла прес–секретар олігарха Олена Довженко, доходи від відчуження цінних паперів і корпоративних прав становлять 99 мільйонів 231 тисячу гривень, подарунки — 1 мільйон 671 тисячу, а зарплата — 167 тисяч. Згідно з декларацією, депутат володіє двома квартирами загальною площею 1242 (!) кв. м і гаражем площею 61 кв. м.