Юра приміряється до Юлі

01.04.2008

Виявляється, амбіції лідерів громадського руху «Народна самооборона», партії «Вперед, Україно!» та Християнсько–демократичного союзу не обмежуються нещодавно анонсованим створенням єдиної партії. Принаймні головний «самооборонівець» Юрій Луценко вважає, що ця нова партія повинна стати альтернативною Блоку Юлії Тимошенко.

«Це доцентрові сили всередині «Самооборони», які з суспільної, повстанської, по суті, організації повинні стати серйозною політичною силою, яка буде демократичною альтернативою БЮТ», — каже міністр внутрішніх справ. Мовляв, зараз «де–факто в Україні створена двопартійна система БЮТ і Партії регіонів», тому, на думку Луценка, й потрібна така альтернатива БЮТ, яка «не страждатиме зайвим вождизмом».

Роль цієї партії «самбістів–християн» полягатиме у стримуванні союзників із БЮТ у потрібний момент «від не до кінця продуманих рішень», вважає Юрій Луценко. Водночас міністр ще не знає, коли саме буде створено це його амбіційне партійне дітище: «Партія — це не міліція, не можна дати наказ».