«Підвішений» «Олімпійський»

01.04.2008

Попри значні вливання президента «Арсеналу» Вадима Рабиновича в «розкрутку» клубу, перед «канонірами» знову гостро постала проблема домаш­ньої арени й узагалі бази. Учора в офісі ФК «Арсенал» «Україні молодій» так і не дали чіткої відповіді, на якому стадіоні команда проведе свій наступний домашній матч — 19 квітня проти «Дніпра». А в суботу, після гри з «Шахтарем», тренер Олександр Заваров був хоч і емоційним, але теж неконкретним: «На якому стадіоні далі гратимемо? Та я навіть не знаю, де ми проводитимемо наступне тренування... У понеділок зберемося й обговоримо. Якщо гарна погода — місце знайдемо, якщо дощ — тренуємося на невеликому клаптику так званого поля... Що ж до НСК «Олімпійський», то ми не розумію, навіщо смішити людей і закривати легендарний стадіон саме 1 квітня, в День сміху. Краще б закрили 18 травня, після того як ми проведемо останній домашній матч у цьому сезоні» (сміх у залі).

Нагадаємо, що головну спортивну арену країни одного разу вже «закривали» на реконструкцію — минулої осені після матчу збірних Україна — Франція. Але з того часу жодні ремонтні роботи, приурочені до Євро–2012, так і не почалися. Мало того, досі не затверджено план реконструкції, не укладено угоди з фірмою–виконавцем робіт (із німецькою компанією «Гохтіф» підписано лише протокол про наміри).

У приймальні директора НСК «Олімпійський» «УМ» учора не дали розширених коментарів щодо закриття футбольної арени на реконструкцію, аргументуючи це тим, що це питання ще не є вирішеним. Рішення має стати відомим сьогодні після засідання, на якому й вирішуватимуть питання строків і виконавців робіт.

Так що головний стадіон Євро–2012 усе ще перебуває в підвішеному стані й ризикує не встигнути із завершенням перебудови до крайнього терміну, відведеного УЄФА, — літа 2011 року...

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Демонтаж торгово–розважального центру «Троїцький» на площі перед НСК «Олімпійський» у Києві припинено у зв’язку з відсутністю відповідного проекту робіт.

«Хоча демонтаж почався 20 березня, будівельна інспекція видала розпорядження, що нічого не можна проводити без проекту. Очікується, що завершити узгодження і затвердження проекту вдасться протягом двох тижнів, а демонтаж ТРЦ «Троїцький» планується завершити до кінця 2008 року», — повідомив міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко.

Раніше мер столиці Черновецький обіцяв зруйнувати «Троїцький», що стоїть на заваді реконструкції прилеглого стадіону, вже до літа.