Ми не «піарасти»!

27.03.2008

Учора на брифінгу для преси троє представників газети «Громадська правда», що перебуває в опозиції до влади міста, прийшли у «всеозброєнні». Вони одягли пов’язки, що затуляли роти, із надписами «Другий сорт», а на грудях повісили таблички із ще красномовнішою інформацією: «Лук’янченко — в космос. Там ніхто ні про що не запитає» та «Лук’янченко, журналісти не піарасти».

Крім того, редактор видання Сергій Фурманюк закликав усіх присутніх колег підтримати їхні акцію і не ставити «меру» ніяких запитань. Причиною такого кроку стало тривале протистояння між газетою та Олександром Лук’янченком, який останнім часом на прес–конференціях свідомо уникав відповідати на запитання того ж Сергія Фурманюка. Свою позицію міський голова пояснював, м’яко кажучи, некоректною, а подекуди й хамською поведінкою представників газети.

Утім інші журналісти не підтримали колег–протестувальників, а тому надалі якийсь час змушені були працювати в не зовсім звичних умовах. Адже трійця взялася «глушити» відповіді «мера» характерним «муканням» з–під пов’язок.

Справа ледь не дійшла до рукопашного бою, коли начальник зі зв’язків із громадськістю Донецької міськ­ради Максим Ровинський спробував вивести Сергія Фурманюка з приміщення. Варто сказати, що все відбувалося на очах присутнього тут начальника міськуправління міліції Віктора Дубовика (той розповідав журналістам про недавній спільний рейд мерії та правоохоронців нічними клубами міста). Він назвав поведінку представника «Громадської правди» порушенням громадського спокою і викликав наряд міліції. Тому пізніше Сергій Фурманюк уже спілкувався з прибулими правоохоронцями на чолі з заступником Ворошиловського райвідділу міліції.

 

ДО РЕЧІ

Позавчора в Запоріжжі на засіданні координаційної ради з патріотичного виховання молоді при облдержадміністрації молодіжні активісти облили коров’ячими фекаліями начальника облуправління у справах молоді та спорту Запорізької ОДА Ігоря Мещанина.