НОВИНИ ПЛЮС

25.03.2008

Президент поговорив зі спікером і Прем’єром про векселі

Президент учора провів щотижневу зустріч із Головою Верховної Ради та Прем’єр–міністром. Як повідомляє прес–служба глави держави, під час розмови Віктора Ющенка з Арсенієм Яценюком та Юлією Тимошенко йшлося, зокрема, про ситуацію у сфері бюджетного відшкодування ПДВ та застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів. Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, Президент вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов’язані зі скасуванням векселів. Ідеться про те, що такий захід не має однозначних законодавчих підстав.

Семенюк може сісти?

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Фонду державного майна за незаконну приватизацію частини виробничо–складських приміщень заводу «Арсенал». Про це повідомив журналістам народний депутат від БЮТ, заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валерій Писаренко. За його словами, була спроба передати підприємство особам, наближеним до голови Фонду держмайна. Писаренко також зауважив, що за спробу привласнити «Арсенал» голові ФДМУ Валентині Семенюк–Самсоненко загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Одразу по тому прес–служба Соцпартії, членом якої є Семенюк, поширила заяву, в якій спростувала інформацію Писаренка, зазначивши, що вона «не відповідає дійсності». Проте Генпрокуратура підтвердила, що кримінальну справу проти службових осіб ФДМУ таки порушено — за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 233 Кримінального кодексу (незаконна приватизація державного, комунального майна). Ведеться досудове слідство.

Фонд держмайна коригує апетити Кабміну

Фонд держмайна має намір призупинити приватизацію «Одеського припортового заводу», «Укртелекому», «Турбоатома» і шести обласних енергопостачальних компаній. Як заявила голова ФДМУ Валентина Семенюк–Самсоненко, це рішення пояснюється тим, що Антимонопольний комітет підтвердив монопольне положення компаній на ринку, а РНБО заборонила їхній продаж до затвердження Державній програми приватизації.

«Нафтогаз» багатіє

НАК «Нафтогаз України» торік збільшив чистий прибуток на 45,9% у порівнянні з 2006 роком — до 3 млрд. 124,159 млн. грн. Як сказано в повідомленні компанії, також у 2007 році «Нафтогаз України» скоротив чистий доход на 22,2% — до 17 млрд. 277,870 млн. грн., а валовий доход (виторг) від реалізації — на 20,6% (до 21 млрд. 367,519 млн. грн.). Раніше у пресі часто лунали заяви про можливе банкрутство «Нафтогазу».

Ющенко говоритиме вустами Позаяка

Службу підготовки виступів Президента очолив філолог, викладач сербохорватської мови та літератури, української мови та літератури, перекладач і поет Юрій Лисенко, відомий під творчим псевдонімом Юрко Позаяк. Як повідомляє «Телекритика», також Віктор Ющенко присвоїв Лисенкові третій ранг державного службовця. Юрко Позаяк — автор іронічних поезій, зокрема популярної в народі «Думи про слоника» (якого «замучили кляті москалі») та українських лімериків.