НОВИНИ ПЛЮС

18.03.2008

Ще один лист до НАТО. Без Яценюка

Президент Віктор Ющенко та Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко висловлюють сподівання, що країни–члени НАТО приймуть позитивне рішення щодо запрошення України до Плану дій щодо членства в НАТО в Бухаресті. Про це вони написали у листі до генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера. Також Ющенко та Тимошенко звернулися до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Ніколя Саркозі стосовно підтримки позитивного рішення про ПДЧ. Нагадаємо, попередній лист до Схеффера був також підписаний Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком. Через це опозиція почала блокаду парламентської трибуни.

Ющенко відкладається

Президент Віктор Ющенко звернеться до парламенту зі своїм щорічним посланням тоді, коли буде проголосований пакет законопроектів, який внесли до коаліційної угоди. Глава держави висловив такий намір учора під час консультацій зі спікером парламенту та Прем’єр–міністром, повідомив Арсеній Яценюк.

Янукович теж проти Тендерної палати

Партія регіонів підтримує ідею скасувати Тендерну палату. «Ми будемо це ініціювати на наступному тижні», — заявив Віктор Янукович в інтерв’ю «5–му каналу». Нагадаємо, раніше «регіонали» спільно з БЮТ проголосували за закон, який передбачав збереження палати. Тоді як Президент виступав за ліквідацію цього органу. На питання, чому тоді ПР раніше проголосувала за відповідний закон, Янукович сказав: «Якщо б ми заблокували, ми б не повернулися до розгляду цього питання ще через сесію. Тільки на наступній сесії можна було б повернутися».