Ревізія на $1,2 млрд.

18.03.2008

Створена Президентом з «дотриманням принципу професіоналізму та неупередженості», за оцінкою Леоніда Черновецького, «незалежна від політичних інтриг» комісія з розслідування діяльності голови Київської міськдержадміністрації вчора зібралася на своє перше засідання. За запевненням віце–прем’єр–міністра Івана Васюника, який її очолює, протягом 15 днів своєї роботи комісія ретельно вивчить усі документи й перевірить факти, поінформувавши про результати журналістів і громадськість. Попрацювати «ревізорам» буде над чим.

Наприкінці минулого робочого тижня Кабінет Міністрів направив Президентові пакет документів «про виявлені зловживання» з боку КМДА і київського мера. Зокрема, відповідно до цих матеріалів тільки у сфері земельних відносин із початку цього року виявлено 36 злочинів, за якими порушені кримінальні справи щодо посадових осіб адміністрації. У фінансово–бюджетній сфері зафіксовано порушень на загальну суму більше 1,2 млрд. грн. тощо.

Та Черновецького це, схоже, не лякає. Відсторонений на 15 днів від виконання обов’язків столичного «губернатора» Леонід Михайлович уже висловив переконання в тому, що після завершення роботи президентської комісії «раз і назавжди» буде підтверджена «безпідставність усіляких звинувачень з боку політичних опонентів» на його адресу. А заяву Юлії Тимошенко про те, що фракція БЮТ у Верховній Раді припиняє свою роботу доти, доки парламент не розгляне постанову про призначення перевиборів столичної влади, міський голова розцінює «як спробу тиску на Президента, Верховну Раду, мерію та киян». Утім навряд чи Леонідові Михайловичу треба боятися дострокових виборів міського голови, адже він твердо переконаний, що обов’язково їх знову виграє.

А тим часом «права рука» Черновецького, секретар Київ­ради Олесь Довгий звернувся до органів прокуратури з проханням у найкоротший термін здійснити експертизу рішення Радивилівського районного суду і застеріг «будь–кого, хто згадуватиме його прізвище у контексті причетності до будь–яких неправових дій», що захищатиме свою честь і гідність у встановленому законом порядку. Як уже писала «УМ», Радивилівський суд нібито заборонив Центрвиборчкому реєструвати нових депутатів столичної ради від БЮТ замість «зрадників», однак згодом судді повідомили, що такого рішення не ухвалювали.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Шевченківський райсуд Києва учора переніс розгляд справи за позовом депутата Київради Віталія Кличка про визнання незаконними рішень Київради від 1 жовтня 2007 року. Як повідомляє «Інтерфакс–Україна», таке рішення суд ухвалив у зв’язку з неявкою представника відповідача — Київради.