Вона. Та, що відає

Вона. Та, що відає

Це п’ята виставка майстрині ляльок Окса­ни Цюпи і друга, яку приймає на своїй території Фонд Фулбрайта. Американська організація з програми культурного та гуманітарного розвитку так закохалася в Оксаниних тряпчаних чарівниць, що відзняла їх для новорічних листівок, які, враховуючи мережу філій Фонду у світі, розлетілися у понад сто країн. Отож у передноворіччя адресатів у Америці, Казахстані чи десь ген на Філіппінах вітали з поштівок українські містичні ляльки.

«Якщо струна обірветься — зіграємо і на одній»

«Якщо струна обірветься — зіграємо і на одній»

До Києва приїжджає всесвітньо відомий джаз–гітарист Ал Ді Міола, щоб дати 19 березня концерт у Палаці «Україна». На афішах зазначено, що на одній сцені з Міолою гратиме бандурист Роман Гриньків. Але чи програма повторюватиме частину концерту на «Наше Різдво», чи це абсолютно новий проект — замовчується ніби зумисне. «УМ» вирішила дізнатися у бандуриста Романа Гриньківа про всі нюанси концертної програми та про те, що ж так вабить Міолу в Україні. Із заклопотаним Гриньківим нам удалося поговорити між репетицією у Спілці композиторів України і залагодженням проблем щодо мікрофонів, які хоче мати Міола під час виступу, а таких в Україні немає. «Ось мої дівчата. Поговоріть поки що з ними, у мене важливий телефонний дзвінок», — каже Роман Гриньків і виходить вирішувати невідкладні справи. Катерина Троценко і Наталя Голуб — колишні його студентки, з першої «Країни мрій», а це вже майже 5 років, працюють в одній команді.

Як козаки гуманітарну стратегію обговорювали,

Як козаки гуманітарну стратегію обговорювали,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усі очікували, що буде щось. Всі сподівалися на вибух. А якже! У Києві говоритимуть про гуманітарний розвиток регіону. Ото буде! Як прийдуть захисники пам’яток та як скажуть про Лавру або про Київську фортецю! Книжники як вріжуть — за бібліотеку Лесі Українки та за книгарні! А екологи — за безумну забудову та за Труханів острів, який планують віддати на пограбування уболівальникам–2012! Ото буде! Кияни — це вам не якісь там периферійні «діячі». Кияни — це ого–го!

Всі статті рубрики