Чаювання до Росі довело

12.03.2008

У селищі міського типу Стеблів Корсунь–Шевченківського району на Черкащині 37–річний підприємець Анатолій Мовчан сидів у себе вдома за столом, мирно пив чай і мрійливо дивився крізь вікно на річку Рось. Та скоро ідилії вмить прийшов кінець. Бо на хрусткий лід якогось дідька поперло якогось дядька. Той додумався перейти річку. Однак недалеко пройшов, як булькнув у воду. Анатолій мало чашку з рук не випустив.

«Мовчан живе від річки за п’ятдесят метрів. Коли він побачив, що хтось із односельців почав тонути, просто вилетів надвір, зв’язав дві мотузки, прив’язав до них довгу палицю і побіг на Рось», — розповів «УМ» помічник начальника Головного управління МНС у Черкаській області Костянтин Проценко. По льоду чоловік підійшов до односельчанина максимально близько, штовхнув до потопаючого палицю, за яку той судорожно й ухопився. Так Анатолій витягнув його.

Врятованого дядька сміливець привів додому, перевдягнув та відігрів. Як виявилося, чоловік переходив річку не сам, а з велосипедом. Глибина Росі в тому місці сягає трьох метрів. Тож веломашина селянина спочиває нині на дні.

Найцікавіше, що пригоди Анатолія Мовчана на цьому не закінчилися. Буквально через дві години після першого пішохода по льоду з’явився другий! Тієї миті в хату забігла дружина і гукнула, що на річці ще хтось провалився під лід. Анатолій знову схопив готового дрючка з мотузкою і помчався на Рось, так само витягнувши з води й другого чоловіка. Ним виявився мешканець Криму, який приїхав у Стеблів.