НОВИНИ ПЛЮС

01.03.2008

Справа Єрохіна

Прокуратура завершила досудове слідство у справі про вбивство полковника Донецького УБОЗу Романа Єрохіна. У цій справі обвинувачуються п’ять осіб, повідомив Генпрокурор Олександр Медведько.

Нагадаємо труп Єрохіна було знайдено 21 серпня 2006 року в Київській області. На тілі екс–співробітника УБОЗу було виявлено вісім вогнепальних поранень. Єрохін займався розкриттям злочинів, пов’язаних із діяльністю конвертаційних центрів, але й сам нібито був із ними пов’язаний. Рік тому по цій справі було заарештовано колишнього співробітника київської Податкової Сергія Біду, який прийшов із повинною.

Справи Луценка і Цушка

Генеральна прокуратура отримала висновок судово–медичних експертів стосовно отримання мером Києва Леонідом Черновецьким тілесних ушкоджень внаслідок сутички з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Водночас висновка щодо Луценка ще немає», поінформував на вчорашній прес–конференції Генпрокурор Олександр Медведько.

Генеральний прокурор також розповів, що колишній міністр внутрішніх справ Василь Цушко не з’являється на допити у справі про захоплення будівлі ГПУ 24 травня минулого року. «Ускладнюється розслідування справи тому, що Цушко один раз з’явився на допит як свідок і більше не з’являється. Ми не можемо його розшукати», — цитує Медведька УНІАН.

«Кобру» розчавлять

Міністерство внутрішніх справ ухвалило рішення про ліквідацію спецпідрозділу «Кобра». «Міністром та колегією вирішено, що такого підрозділу не буде», — сказав учора під час «гарячої лінії» заступник глави МВС Михайло Клюєв. За словами міліціонера, натомість буде створено три загони ДАІ, «які виконуватимуть частину завдань «Кобри», але особливих повноважень не матимуть».

Клюєв також розповів, що Сергій Коломієць, який подав рапорт про звільнення з посади начальника держдепартаменту ДАІ МВС, залишиться у системі органів внутрішніх справ, але перейде на іншу посаду.

Нагадаємо, причиною для «розборок» із ДАІ й «Коброю» став дорожній інцидент заступника начальника «Кобри» Олексія Кожі з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком (Кожа нібито показав спікеру «фак»). Розгляд «справи Кожі» в суді почався вчора й був перенесений на 12 березея. Адвокат ДАІшника Тетяна Монтян упирає на те, що Кожа образив не Яценюка, а його водія з Управління держохорони.