«СС–2»: подвійна атака

«СС–2»: подвійна атака

На ІІ всеукраїнському з’їзді депутатів рад усіх рівнів, що відбудеться у Сіверськодонецьку вже завтра, будуть представлені не лише представники сходу й півдня, а й «делегати з усіх областей, Криму, Севастополя та Києва». Про це повідомляє прес–центр з’їзду. Прес–секретар оргкомітету Олена Рубцова зазначає, що «набагато більшим, ніж сподівалися організатори, виявилося представництво західних областей».
Творці «Сіверськодонецька–2» діють на широку ногу. По–перше, за можливість зібратися в тому самому Льодовому палаці, що й 2004 року, Партія регіонів перерахувала непоступливій сіверськодонецькій владі 5 млн. грн. По–друге, лише в Києві на з’їзд акредитовано 124 журналісти — для представників ЗМІ замовили чартерний авіарейс зі столиці. Ще 110 медійників мають прибути з регіонів. Крім того, телетрансляція з’їзду вестиметься через супутник.

Іван Васюник: Їхня мета — підігріти напругу в суспільстві

Іван Васюник: Їхня мета — підігріти напругу в суспільстві

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Сіверськодонецьку, що на Луганщині, тривають останні приготування до так званого ІІ з’їзду депутатів усіх рівнів та органів місцевого самоврядування півдня й сходу України. Для опозиції, схоже, цей захід — справа принципу. Преса вже цитувала слова депутата–«регіонала» Вадима Колісниченка про те, що Партія регіонів готова проводити сіверськодонецьке зібрання хоч на вулиці. Приміщення знайомого ще з 2004 року Льодового палацу «сепаратисти» отримали, заплативши за це чималі гроші.
Топ–темою форуму опозиціонери називають так звані «гуманітарні питання» — впровадження Європейської хартії про місцеве самоврядування, хартії регіональних мов, захист прав російськомовного населення. Однак скептики нагадують «Сіверськодонецьк–1», коли прихильники Януковича поставили руба питання про федералізацію країни. Офіційне ставлення чинної влади щодо першоберезневого з’їзду в інтерв’ю «УМ» викладає «профільний» віце–прем’єр–міністр Іван Васюник.

Всі статті рубрики