НОВИНИ ПЛЮС

28.02.2008

Президент вимагає відновити реєстрацію вкладників

Президент надіслав Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко листа, в якому вимагає від уряду реалізації невідкладних заходів для відновлення реєстрації вкладників знецінених заощаджень. Як повідомляє прес–служба Президента, глава держави наголошує, що змушений звернути увагу Прем’єрки на незадовільний стан виконання урядового рішення про виплати в 2008 році знецінених вкладів у зв’язку з численними зверненнями громадян. Віктор Ющенко нагадав, що станом на 22 лютого близько мільйона громадян очікували реєстрації, а прогнозована кількість вкладників може перевищити 20 млн. осіб. Водночас керівництво Ощадбанку ухвалило рішення про призупинення реєстрації власників знецінених заощаджень. Президент вимагає вжити невідкладних заходів щодо відновлення реєстрації і в триденний строк затвердити календарний план–графік реєстрації вкладників та виплат компенсацій громадянам, виходячи із загальної (прогнозованої) кількості вкладників.

Львівщина знову з головою, а Президент — з новим радником

Президент призначив на посаду голови Львівської облдержадміністрації Миколу Кмітя. Як зазначає УНІАН, посилаючись на депутата Львівської обласної ради Олеся Старовойта, про це було повідомлено на засіданні обл­ради у вівторок.

41–річний Микола Кміть є співвласником холдингу IDS Group, куди входить його підприємство з розливу мінеральної води в Моршині, а також ЗАТ «ІДС», ВАТ «Нова» та Миргородський завод мінеральних вод.

Нагадаємо, 19 лютого попередній голова Львівської області Петро Олійник написав заяву про звільнення з цієї посади у зв’язку зі станом здоров’я. Своїм указом від 26 лютого Віктор Ющенко призначив Олійника радником Президента.

Над «Укртелекомом» завис «молоток»

Фонд державного майна розпочав підготовку до продажу 67,79 відсотка найбільшої телекомунікаційної компанії «Укртелеком». Як повідомляють «Українські новини», ФДМУ пропонує потенційним покупцям взяти участь у розробці умов продажу пакета акцій компанії.

Київрада може «померти»?

Сесія Київської міської ради, запланована на 28 лютого, перенесена. Раніше була скасована сесія, призначена на 21 лютого. Нагадаємо, що 1 лютого Апеляційний адміністративний суд Києва визнав законними рішення про виключення з’їздом Блоку Тимошенко депутатів рад, обраних від БЮТ. А отже, ті депутати Київради, які перейшли у «прочерновецьку» більшість, повинні поступитися своїм місцем у міському «парламенті» іншим.

Як зазначається в розповсюдженій з цього приводу заяві Блоку Кличка, згідно із законодавством, сесія ради скликається не рідше одного разу на місяць. Відтак із 1 березня 2008 року з’являться законні підстави для дострокового припинення повноважень Київради і призначення нових виборів у цей орган, оскільки останнє пленарне засідання ради було проведено 31 січня.