Та «НУ» тебе!

28.02.2008

Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков заявив про вихід із партії «Народний союз «Наша Україна». Він пояснив свій демарш тим, що керівництво НСНУ не дослухається до думки партійців і не працює над створенням єдиної пропрезидентської партії. Власне, те саме казали й семеро попередніх високопоставлених «вихідців» із «НУ» — представники секретаріату Президента Балога й Безсмертний і п’ятірка народних депутатів.

«Ще в грудні 2007 року засновники блоку «Наша Україна — Народна самооборона» — керівники дев’яти політичних партій — мали прийняти вольове політичне рішення про створення партії на базі «НУНС»... Однак уже на порозі березень 2008 року, а процес об’єднання — на нульовій позначці», — скаржиться Сіленков. Голова (треба розуміти, вже екс–) обласної організації НСНУ також відзначив, що блок «втрачає парламентську вагу», «заяви депутатів, які входять до блоку, є непередбачуваними», а «результати голосування за участі членів блоку — непрогнозованими», повідомляє УНІАН. До речі, цікаво: якщо перелічені недоліки допускає блок — то який резон виходити з партії, котра є лише частиною блоку?

Незважаючи на останні демарші, голова НСНУ В’ячеслав Кириленко відмовляється застосовувати слово «розкол». Для партії, котра налічує 286 тисяч членів, такі акти не є розколом, вважає лідер. «У нас демократична партія. Люди колись вступили до наших лав, тепер — вийшли, але лишились у фракції та коаліції (мають на увазі народні депутати. — Ред.). Якщо вони голосуватимуть за виконання коаліційної угоди, до них не буде жодних запитань. У протилежному випадку до цих депутатів можуть бути застосовані різні стягнення та санкції», — сказав Кириленко на прес–конференції в Кіровограді.

При цьому голова партії висловив упевненість, що до таких наслідків справа не дійде, адже «жоден, хто вийшов з нашої партії, не давав підстав думати про їх виведення із фракції».