НОВИНИ ПЛЮС

21.02.2008

Ющенко злітав до Саркозі

Віктор Ющенко вчора здійснив одноденний робочий візит до Французької Республіки. До слова, серед тих, хто проводжав Президента в аеропорту «Бориспіль», були й міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та мер Києва Леонід Черновецький. Вони стояли в шерензі через двох осіб одне від одного, тож цього разу обійшлося без інцидентів.

Як повідомляє прес–служба Президента, головним пунктом програми візиту стала зустріч Ющенка з президентом Франції Ніколя Саркозі — вже друга за останні півроку. Глави держав обговорили конкретні напрями співпраці двох країн у рамках майбутнього французького головування в Євросоюзі у другому півріччі 2008 року. Зокрема, особливу увагу було приділено ходу переговорного процесу щодо укладення нової посиленої угоди «Україна — ЄС».

Зняти «блокаду» і подумати про Косово

Після розблокування роботи Верховна Рада має ухвалити заяву з приводу ситуації навколо Косово, вважає голова Комітету ВР у закордонних справах Олег Білорус. Під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Сербія в Україні Гораном Алексичем Білорус наголосив на неможливості відмови світової спільноти від Гельсінського заключного акта. Алексич, у свою чергу, зазначив, що для Сербії важливо, аби Україна та інші держави з повагою ставилася до міжнародних угод.

«Губернатор» пішов, телезірка прийшла

Президент звільнив Петра Олійника з посади голови Львівської обласної державної адміністрації. Таким чином глава держави задовольнив заяву Олійника про відставку, подану у вівторок.

Іншим своїм указом Віктор Ющенко призначив радником Президента Людмилу Харів. Харів відома як телеведуча та прес–секретар Раїси Богатирьової.

Зять Черновецького — розбійник?

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом розбійного нападу на громадянина Івана Гранцева, в якому брали участь зять Леоніда Черновецького В’ячеслав Супруненко та лідер фракції Блоку Черновецького у Київраді Денис Комарницький. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на народного депутата від БЮТ Святослава Олійника, метою розбійного нападу, скоєного два роки тому, було заволодіння документами адвоката Гранцева, «які, безумовно, були пов’язані з майновими оборудками» зазначених осіб.