Одне око на Марокко, інше — на Кавказ

Одне око на Марокко, інше — на Кавказ

Більше тисячі студентів зібралися позавчора на площі перед Белградським університетом, а потім колонами вирушили до центру столиці, щоб передати владі свою петицію. Протестувальники несли плакати з написами «Немає альтернативи Європі» та «Геть Коштуніцу — нового Слободана Мілошевича». Студенти вимагали від глави уряду Воїслава Коштуніци продовження євроінтеграції Сербії, розблокування роботи державних інституцій, підписання політичної угоди з ЄС, арешту і суду над сербськими воєнними злочинцями. «Сербія на цей час перебуває значно далі від Європи, ніж ще зовсім недавно, вона зійшла з того шляху, який намітила після революції 5 жовтня 2000 року», — заявив на мітингу представник Студентського союзу Белграда Сречко Шкелич.

Заборона на святого Валентина

Заборона на святого Валентина

Релігійна поліція Саудівської Аравії заборонила продаж червоних троянд та будь–яких інших подарунків, щоб громадяни не святкували День святого Валентина, повідомляє Сі–Ен–Ен. Фундаменталісти Саудівської Аравії сприймають «валентинки» як заохочення контактів між неодруженими чоловіками та жінками, що суворо заборонено законом.

«Аль–Каїда» на лаві підсудних

«Аль–Каїда» на лаві підсудних

Американська військова прокуратура висунула обвинувачення ймовірному організатору терактів у Нью–Йорку та Вашингтоні 11 вересня 2001 року та його спільникам, повідомляє «Німецька хвиля». Халіфу Шейху Мохаммеду, третій особі в ієрархії «Аль–Каїди», та п’яти його спільникам відтак загрожує смертна кара. Всі шестеро тепер перебувають в американській військовій в’язниці Гуантанамо, що на Кубі. Це перші звинувачення трибуналу Гуантанамо, які безпосередньо стосуються замахів 11 вересня, і також перші, які передбачають винесення смертних вироків.

Творці новин стали героями новин

Творці новин стали героями новин

Позавчора у двомільйонному іракському місті Басра було викрадено двох журналістів, які працюють на американську телемережу Сі–Бі–Ес. Щоб не ускладнювати пошуки, імена та громадянство викрадених не повідомляють. Речник МВС Іраку генерал Абдель Карім Халаф повідомив учора, що тривають інтенсивні пошуки тележурналістів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики