НОВИНИ ПЛЮС

07.02.2008

Україна в СОТ і Росія

На прес–конференції після підписання протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі в Женеві Президент Віктор Ющенко пообіцяв, що Україна сприятиме вступу Росії до СОТ. Посол Росії Віктор Черномирдін висловив упевненість, що так воно й буде. «Ви чули вчорашній виступ вашого Президента? Ви чули, що він сказав стосовно Росії? От і керуйтеся цим», — сказав він учора журналістам, про що повідомляє агенція «Українські новини».

Президент влаштував ревізію в армії

Президент Віктор Ющенко доручив до 20 березня провести інспекційну перевірку бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності Збройних сил України. Про це йдеться в указі глави держави від 6 лютого. Цим же документом доручається утворити інспекційну комісію з перевірки боєздатності ЗСУ. Персональний склад цієї комісії глава секретаріату Президента Віктор Балога має затвердити у дводенний строк, залучивши до нього працівників апарату Ради національної безпеки і оборони. На керівника комісії, згідно з указом, покладається визначення структурних підрозділів Генерального штабу ЗСУ, об’єднань, з’єднань, військових частин, установ і організацій, які перевірятимуться. За результатами інспекційної перевірки керівник комісії має до 30 березня цього року подати Президентові висновки та пропозиції. Кабінету Міністрів доручається забезпечити проведення за участю Генеральної прокуратури, Фонду держмайна, Служби безпеки перевірки використання бюджетних коштів і переданих до сфери управління Міноборони військового майна і земель.

Справа «Еліта–Центр»

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує уряду створити робочу групу за участю народних депутатів із метою захисту прав інвесторів, які зазнали збитків унаслідок діяльності групи будівельних компаній «Еліта–центр». Лист із відповідною пропозицією спікер направив Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко вчора, повідомляє прес–служба Верховної Ради, — після того, як отримав звернення від обдурених вкладників «Еліти». Зокрема, Голова ВР пропонує включити до складу такої ради депутата від фракції «НУНС», мера Києва в часи краху «Еліти» Олександра Омельченка.

Червоненко вже готовий до відставки

Голова Національного агентства з питань підготовки і проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу Євген Червоненко хоче створити раду директорів для підготовки до Євро–2012 з представників великого капіталу. Він також заявляє, що готовий до можливої відставки з нової посади. «Якщо переможуть жадібність і амбіції (опонентів), то мене знімуть. Я до всього готовий», — сказав Червоненко в інтерв’ю УНІАН.