Погані діти чи відсталі батьки?

Погані діти чи відсталі батьки?

«Перукарка, в якої я стрижуся, не прочитала моєї книжки і через якийсь час випадково на рівному місці зламала ногу. Один мій друг не прочитав книжки, коли вся його сім’я читала. В його машину на стоянці врізалися «Жигулі» з п’яним водієм і тепер має ремонт на 7 тисяч доларів. Мій колишній науковий керівник Микола Григорович Жулинський отримав від мене в подарунок книжку і не прочитав. Поїхав за кордон у Петербург і ви, напевне, чули, що з ним трапилося. Просидів три дні в аеропорту «Пулково–2» і повернувся додому, не потрапивши в місто.

Секрети «оскароносця»

Секрети «оскароносця»

Руки у володаря «Оскара» «За кращий мультфільм 2000 року», росіянина Олександра Петрова, як і, здається, вся шкіра, просякнуті фарбою. Режисер, художник та аніматор, який отримував гран–прі на численних кінофестивалях (престижний «Тріумф», культова «Ніка», благодійний «Лучезарний ангел», християнський «Радонеж»), приїхав в Україну в рамках фестивалю анімаційного кіно «Крок» відпочити від малювання. Попри його перемоги, Петров далеко не світська людина, не має свого смокінгу, не любить надмірної уваги журналістів, своєю простотою чимось нагадує актора і лідера російського андеґраунду 80–х Петра Мамонова: такий же спокійний до всього блискучого, що називається славою. «УМ» на власні очі спостерігала, як художник оживає від внутрішнього заглиблення, як його очі починають блищати від водіння пальцями по склі, протертому заздалегідь спиртом, і як створюється перша картинка невідзнятого мультика.
«Ви ще не знаєте, хто такий Олександр Петров. Мультфільми дивитися мало. От коли почну малювати, розказувати про всі секрети...», — каже Петров перед майстер–класом у Будинку кіно, витискаючи олійну фарбу з декількох тюбиків біля скла, яке лежить на білому папері.

Помолимось іконам рок–музики

Помолимось іконам рок–музики

Після дощику в четвер поблизу колишньої Берлінської стіни в багатоповерховому й модерновому Berlinale Palast відкриється один із найавторитетніших кінофестивалів світу. На відкритті покажуть документальну стрічку Мартіна Скорсезе Rolling Stones. Shine a Light. Першу частину можна не перекладати — йдеться про легендарну рок–групу. Ну, а друга дуже підходить для самої церемонії відкриття фестивалю — «Хай буде світло».

Всі статті рубрики