Таки в Європу

Таки в Європу

У другому турі президентських виборів, які відбулися позавчора в Сербії, діючий президент Сербії, прозахідник Борис Тадич, переміг висуванця націоналістичної проросійської Радикальної партії Томіслава Ніколича. Перевага Тадича є мінімальною — лише 100 тисяч голосів виборців. У відносних цифрах: 50,5 відсотка у Тадича проти 47,78 у Ніколича. Такі дані подала вчора ЦВК Сербії після підрахунку 95 відсотків бюлетенів.

Ударені апельсином

Ударені апельсином

Минулими вихідними в багатьох країнах Європи відбулися традиційні карнавальні свята. Що країна — то звичай. В італійському місті Івреа карнавал славиться так званими помаранчевими боями.

Аятола в космосі

Аятола в космосі

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад відкрив учора перший у країні космічний центр, з якого Ісламська республіка буде запускати дослідницькі супутники, повідомляє офіційна іранська агенція новин ІРНА. Космічний центр включає в себе підземний центр управління та стартовий майданчик. Учора з нагоди відкриття центру з нього було запущено ракету–носія, яка в майбутньому виводитиме на навколоземну орбіту іранські супутники.

Третя спроба Саркозі

Третя спроба Саркозі

У суботу президент Франції Ніколя Саркозі одружився з колишньою моделлю, а тепер популярною співачкою, 40–річною Карлою Бруні. Про це французи дізналися від мера столичного округу, на території якого знаходиться президентський Єлисейський палац.

Тупик Ілліча

Тупик Ілліча

Площа «Красной Прєсні» має залишитися в столиці України, вирішили депутати Київської міськради на засіданні 24 січня. Заступник голови Комісії з перейменування і пам’ятних знаків Київради Сергій Рудик вбачає в такому рішенні намагання депутатів сподобатись частині електорату напередодні можливих дострокових виборів до органів самоврядування. Адже ще півроку тому фракції «Нашої України», БЮТу та Блоку Кличка підтримували ініціативи Президента України стосовно перейменування вулиць та демонтажу пам’ятників ідеологам і виконавцям геноциду, масових розстрілів, масштабних політичних репресій в Україні.

Всі статті рубрики