НОВИНИ ПЛЮС

05.02.2008

Імперативний мандат у Києві

Апеляційний адміністративний суд Києва визнав законними рішення Блоку Юлії Тимошенко щодо виключення депутатів місцевих рад зі своїх лав. Цим же рішенням суд скасував будь–які заборони, які ініціював Блок Черновецького та які заважали приймати рішення про виключення депутатів, повідомила прес–служба БЮТ. За словами народного депутата Андрія Портнова, БЮТ направить до Центральної виборчої комісії рішення про позбавлення повноважень депутатів, які порушили фракційну дисципліну. Також блок сподівається на прийняття рішень про реєстрацію наступних за списками кандидатів.

Догана за Голодомор

Президент України Віктор Ющенко оголосив догану дев’ятьом головам районних державних адміністрацій за незадовільну підготовку до відзначення 75–річчя Голодомору. Таким чином «відзначено» керівників Верхньорогачицького та Генічеського, Чаплинського, Новотроїцького, Ново­воронцовського (Херсонської області), Кам’янець–Подільського (Хмельницької), Лутугинського (Луганської) та Якимівського (Запорізької) районів. Догану оголошено, зокрема, за незадовільне складання списків потерпілих, формування регіональних книг пам’яті, благоустрій місць поховань жертв геноциду українського народу, за незадовільну роботу з демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації й здійснення Голодомору.

Прискорення для вступу в НАТО

Народний депутат Анатолій Гриценко закликає міністрів активніше висвітлювати позицію і плани своїх відомств за Планом дій щодо членства в НАТО. Про це він сказав під час конференції «Нова Україна — у новій Європі». За його словами, відразу після того, як Президент, Прем’єр і Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підписали лист до керівництва НАТО з проханням розглянути на квітневому саміті можливість приєднання України до Плану дій, він був на 70% упевнений у позитивному рішенні. «Зараз я даю тільки 20%, тому що не бачу серйозної урядової підтримки кампанії», — сказав Гриценко. За словами екс–міністра оборони, після такого листа кожен міністр мав виступити і розповісти, які реформи його відомство планує або вже проводить для можливого виконання ПДЧ. На його думку, програма Кабінету Міністрів повинна бути прообразом ПДЧ. «Це план приведення України в порядок, підвищення стандарту в житті», — пояснив Гриценко.