НОВИНИ ПЛЮС

02.02.2008

Слідство у справі Цушка

Усі справи, які розслідує Генпрокуратура у зв’язку із захопленням її будівлі в травні минулого року, об’єднані в одне провадження. Про це вчора на прес–конференції повідомив начальник управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Петро Коваль. За його словами, таке об’єднання відбулося після винесених вердиктів щодо них судовими інстанціями. Самого Цушка, як зазначив представник Генпрокуратури, допитують як свідка, оскільки справу було порушено не проти осіб, а за фактами вчинення злочину.

Американці підштовхують Буша

Члени конгресу США надіслали президенту Джорджу Бушу листа із закликом підтримати приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Ініціатором листа став конгресмен–республіканець Роберт Векслер, який очолює в Палаті представників підкомітет у справах Європи, повідомляє УНІАН із посиланням на ІТАР–ТАКС. За словами одного з помічників конгресмена, його шеф наступного тижня вирушає до України, де заплановані зустрічі з низкою офіційних осіб.

Європа оплатить ремонт нашої труби?

Комісар Євросоюзу з питань енергетики Андріс Пібалгс не бачить інших можливостей модернізувати українську газотранспортну систему, окрім залучення донорських коштів. «Залишається тільки можливість залучення донорів, оскільки на сьогодні немає підстав вважати, що «Нафтогаз» зможе інвестувати це, адже фінансова ситуація не настільки хороша», — сказав фахівець із євроенергетики в інтерв’ю УНІАН. Пібалгс також додав, що на сьогодні неможлива навіть часткова приватизація української ГТС, яка теоретично могла б привернути необхідні для ремонту кошти. Він зазначив, що в таких умовах проведення конференції донорів — єдина «коректна» можливість знайти необхідні кошти.