Замахнувся сам на себе?

02.02.2008

Замаху на життя Євгена Кушнарьова у 2006 році не було. Вибух, який пролунав біля офісу Партії регіонів у Харкові, був імітацією. Про це заявив один із обвинувачених у справі про вибух Володимир Приймак, повідомив «Медіа–порт». За словами Приймака, екс–охоронець Кушнарьова Ігор Бударний заявив йому, що вибухівка потрібна «для тренування охоронців». Пристрій мав спрацювати із запізненням, а перед вибухом видати звуковий і світловий сигнали. Пізніше охоронець покійного політика розповів, що вибухівка буде використана «для імітації замаху на Євгена Петровича, і шеф у курсі», розповів Приймак.

Під час судового засідання Приймак визнав, що так усе й було. І заявив, що під час досудового розслідування на нього не чинився тиск. Натомість Бударний повідомив, що після затримки його били співробітники УБОЗу.

Нагадаємо, вибух пролунав 23 березня 2006 року, за кілька днів до парламентських виборів. Євген Кушнарьов саме йшов на телевізійні дебати з «губернатором» Харківщини Арсеном Аваковим. «Мене жбурнуло вбік, охоронець полетів на мене, я другого охоронця зачепив. Потім мене кудись уже вели, все тремтіло, — розповідав тоді Кушнарьов. — Я нікого не обвинувачую. Я сам нікому не дзвонив і нічого не говорив. Я дотепер сам не можу зрозуміти, що це». Від інциденту ніхто не постраждав. А Кушнарьов навіть приїхав на телевізійний ефір.