Луценко й Черновецький «поб’ються» знову

02.02.2008

У рамках розслідування кримінальної справи, яку було порушено щодо глави МВС Юрія Луценка, слідчі прокуратури мають намір провести відтворення обставин інциденту між міністром та мером Києва Леонідом Черновецьким. «Буде відтворюватися обстановка, всі слідчі дії, які допоможуть пролити світло на цей інцидент», — повідомив учора на прес–конференції прокурор Києва Євген Блажівський.

У свою чергу, заступник Генерального прокурора України Віктор Кудрявцев зауважив, що обставини відтворюватимуть не за участю Луценка і Черновецького, а з кожним окремо, «з використанням людей, які називаються «статисти».

У прокуратурі почули звинувачення Луценка в тому, що цей орган заангажований Черновецьким, до того ж Генпрокурор Олександр Медведько нібито мститься міністру внутрішніх справ за наміри скинути його, Медведька, з посади. З огляду на це у ГПУ обіцяють провести «об’єктивний розгляд» заяви Луценка, в якій міністр просить скасувати постанову про порушення стосовно нього кримінальної справи і перевірити наведений Луценком факт, нібито першим удару завдав не Луценко, а Черновецький. Про це на тій самій прес–конференції повідомив ще один заступник Генпрокурора Микола Голомша.

Тим часом упритул до розгляду деталей бійки під час засідання Ради нацбезпеки, що відбулося два тижні тому, підійшла Верховна Рада. Принаймні фракції правлячої коаліції, «НУНС» і БЮТ, готові вже 6–7 лютого винести на розгляд парламенту питання про інцидент між Луценком та Черновецьким на Банковій. Цим самим, як повідомив у інтерв’ю журналістам народний депутат від Блоку Тимошенко Валерій Писаренко, більшість піде назустріч фракції «Регіонів», аби та розблокувала роботу ВР. Юрист Писаренко також вважає можливим створення тимчасової слідчої комісії з цього питання.