Упійманий на «копійках»

Упійманий на «копійках»

Слідство позавчора висунуло офіційні звинувачення заарештованим 23 січня власнику групи «Арбат Престиж» Володимиру Некрасову та бізнесмену Сергію Снайдеру, більш відомому під своїм справжнім прізвищем Семен Могилевич — ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах. Адвокати заарештованих підтвердили цю інформацію, але зазначили, що слідство так і не деталізувало суть звинувачень.

Пробачте, аборигени

Пробачте, аборигени

Австралія вперше у своїй історії офіційно попро­сить вибачення у тубільців країни, повідомила міністр у справах корінного населення Дженні Маклін. Слова вибачення промовить 13 лютого перед новим складом парламенту прем’єр–міністр Кевін Радд. Це буде велетенський крок до подолання напруги у відносинах між австралійцями та аборигенами. Втім уряд проситиме вибачення винятково від свого імені, а не від імені всіх австралійців. І не за всі злочини проти тубільців, а передусім за долю так званого «вкраденого покоління». Це діти зі змішаних родин, яких відбирали у батьків та віддавали до сиротинців для дер­жавного виховання або до білих родин. Мотивація була расистською — мовляв, батьки–аборигени настільки відсталі, що не можуть гарантувати дитині гідне виховання. Отже, у австралійських аборигенів за 1910—1967 роки відібрали приблизно 100 тисяч дітей від змішаних шлюбів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сьогодні в Ріо будуть танці

Сьогодні в Ріо будуть танці

Завтра в Ріо–де–Жанейро розпочинається щорічний карнавал, який триватиме до 6 лютого. А за кілька днів до його початку 43 високих офіцери поліції Ріо подали у відставку. Карнавал є яскравим дійством, яке, на жаль, супроводжується численними кримінальними випадками.

Всі статті рубрики