Їх поміняли тілами

31.01.2008

«Жили–були...» Так, у найкращих казкових традиціях, починається дитячий художній фільм, знятий кіровоградською студією «Ку–Раж». Серед шкільних занять, спілкування з друзями, віртуального світу комп’ютерів у житті підлітків з’являється... магія. І головні герої фільму Ан­тон і Кароліна перестають себе впізнавати...

Популярний у кіно сюжет «їх поміняли тілами» цього разу втілили в Кіровограді. Повнометражний україномовний фільм «У чужій шкурі» став другою кіноспробою дитячої телестудії Кіровоградської державної телекомпанії. Спочатку був серіал «Ваш вихід», про який «УМ» писала раніше. Авторами фільму стали ті ж Наталія Устименко (автор сценарію) та Володимир Крутоус (постановка). Але творчий і робочий процес з ними активно ділили вихованці студії: виконували дитячі ролі, допомагали писати сце­нарій і втілювати його в життя. Сама ж ідея фільму належить учениці студії — 13–річний Олександрі Крикун. У фільмі звучить оригінальна музика кіровоградського композитора Віталія Негребецького, написана спеціально для телепроекту.

Антон і Кароліна на позір ненавидять один одного. Антону соромно показати, що йому подобається дівчинка, і він не придумує нічого кращого, як дошкуляти її дурними жартами. А Кароліна, яка на сто відсотків упевнена, що ніколи не зможе сподобатися Антону, завзято робить вигляд, що він їй байдужий. Через незрозумілу випадковість герої міняються тілами, далі йдуть курйози, жарти, пригоди і перевтілення.

Зйомки фільму тривали більше року. І справа не у відсутності досвіду чи проблеми з технікою. Як розповіла Наталя Устименко, бюджет фільму був нульовим і працювати доводилося у вільний від основної роботи час. Але заради мрії всього життя — створення дитячої кіностудії, працювати варто, вважає Наталя. Її підтримують і вихованці. Адже мрія багатьох із них — і далі працювати в кіно.

Створення стрічки дає надію на те, що з часом студія зможе отримати бюджет на зйомки фільмів чи то від державної телекомпанії, чи від продюсерів. Поки що фільм можна буде побачити в ефірі обласних телекомпаній. Можливо, на УТ–1. Іде робота з продажу фільму приватним каналам.